Jag och Johan har hittat en träningsform som vi faktiskt gillar.




Plugg och biljetter

Idag har jag varit i skolan typ hela dagen. Kommit hem och pluggat hela kvällen. Suck.
Har beställt biljetter hem under Gammelmormors begravning. Det blir motstridiga känslr där, en längtan och glädje för att få träffa alla i Kalix. Men en viss sorg över begravning. Hmmf.
Nu ska jag plugga lite till.

♥ Dag 20 – Den här månaden.

- Nyår, firades i mammas lägenhet med vänner. På traditionellt vis.
- Skolstart, nya klasskamrater. Femkamp och studentfest.
- Gammelmormor somnar in.
- 300 % pluggande lämnar inte plats till så mycket mer.

Måndag

Läser Företagekonomins frågor. Passiv. Skissar på svar. Vad är entreprenörskap. Hur skulle livet vara om man gjorde drastiska förändringar? Tappar fokus. Åter till boken. 4 rader. Katterna leker. Johan snarkar. Boken! Melankolisk. Fladdrig blick. Bara någon sida.. Nynnar vad är frihet. Ger upp boken.

Helgen

I fredags fick jag beskedet att min gammelmormor var inne på sina sista dagar. Gammelmormor är den släkting som betydit mest för mig och min familj. Den varmaste och snällaste människa man kan tänka. Omedelbart tänkte jag att jag skulle försöka ta mig hem på något sätt, med fick veta att det inte var någon idé, hon kunde lika gärna somna in innan jag hann hem.

Så på något absurt sätt levde jag helgen efter planen istället. Studentfest på cafe opera på fredag, juice och Ouzo med vänner igår. Men tidigt imorse ringde mamma för att berätta att gammelmormor somnat in. Och idag har jag inte alls levt enligt planen. Idag har jag struntat i alla sidor som behövs läsas, istället har jag funderat.


Cafe opera..

♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.

Inget. Man ska inte ångra saker, allt man gjort hade någon betydelse. Även om meningen kan verka otydlig i efterhand, eller undertiden också, för den delen.

Försök att göra det hemtrevligt - 3



Tänk vad lite bilder kan göra! Gillar dessa mer än jag borde..

♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.

Jag har funderat på denna punkten och minns faktiskt inte någon födelsedag överdrivet bra. Letade igenom fotomappen för att få flashbacks den vägen. Upptäckte att jag endast har bilder från min 19-års-födelsedag. Och den var seg, vi hade alla festat lite för hårt helgen innan. (Det var den helgen en viss Mia tog taxi till Luleå, 3 på natten, minns ni?).

Skulle chansa att den bästa födelsedagen var 16-17-årsdagen. Livet var som mycket roligare då, det fanns ingen morgondag. Problemlöst.


Onsdag

Igår hae jag introduktionslektionen på Företagsekonomin. Tråkigare och utförligare indtroduktion får man leta efter.. Suck. Efter den var det iaf en nollning. Först var tanken att jag inte skulle delta på den, men på nått vänster slant jag med iaf.

Nollningen bestod av en femkamp, i form av lekar. Inget pinsamt, inget jobbigt. Sen pubbkväll. Och jag måste säga att jag hade riktigt roligt. På fredag blir det sittning på Cafe Opera med samma gäng. Det ska bli kul.

Nu ska jag plugga, måste ju ta igen det jag missade under gårdagen. :)

Försök att göra det hemtrevligt - 2



Ja, steg två på vägen till "hem-känsla" är inköpta växter. Min och Johans första sedan vi flyttade till Sthlm. Katterna gillar det iaf, hoppas de överlever deras gnagande åtminstone en månad. :)

♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.

Den här punkten har jag funderat länge på. Och kommit fram till att jag inte har något favoritminne. Jag är inte så sentimental av mig. Jag lever inte för att skapa minnen utan snarare med principen "vad gör det om hundra år?". Men jag har många bra minnen, och gemenskapen i dessa är att de spenderats med nära och kära. Med skratt. Utomlands, hemma, framför ett spelbräde, i soffgruppen på Grytnäs. De minnerna får representera mina favvisar och egentligen kräver de ingen återberättelse, de består enbart av skön tid med de jag gillar bäst.


Pluggar



Idag har jag i princip pluggat från 8 till nu, med diverse pauser.. Men i princip. Pga att jag tog beslutet om att skippa plugg under Kalixvistelsen och istället ta en omtenta blir det 300% för mig fram till mitten av Februari. Och det är väl egentligen lite för mycket. Men jag får väl bita i det sura äpplet. Eller nått. Nu: Böckerna igen. SUCK.

♥ Dag 16 – Min första kyss.

Min första kyss var inte så där rosafluffig som "alla andras". Det var inte i solnedgången, eller på en mysig picnic. Jag var begränsande blyg i tonåren, så min första kyss kom relativt sent, i 8:an-9:an-nångång. Det var på ett dansgolv, med en lång kille. Det var guppigt av alla som dansade in i en. Och inte överdrivet bra. Jag minns att jag reflekterade över att han hade mjuka läppar, men tyckte att själva dansandet var bättre.

Försök att göra det hemtrevligt.



Har sytt en stolsdyna till Johans "målarpall". Ett steg på vägen till ett mer hemtrevligt hem. :)

♥ Dag 15 – Mina drömmar.

Jag drömmer om att vinna 25 000 i månaden i 25 år. Av den anledningen att det skulle möjliggöra för mig att skaffa barn samtidigt som jag studerar. Jag har en enorm barnlängtan, och har redan designat hur min barnkammare ska se ut, valt favoritnamn, sett ut vilka barnkläder jag skulle köpa etc. Ofta står jag framför spegeln och putar med magen för att se hur det skulle se ut, för att drömma mig bort. Jag tittar avundsjukt på folk som bökar på barnvagnen på de trånga tunnelbanetågen. Som måste gunga en bebis som skricker hela vägen från t-centralen till vällingby. Jag vill också vara den mamman, den mamman som alla suckar åt, som inte kan få sin unge att hålla käft. Jag vill trängas med barnvagnen på utrymmen med alldeles för lite plats och alldeles för mycket människor.  Jag vill fika med andra mödrar, och endast prata om hurvida min son/dotter äter/sover/bajsar som den ska. Totalt oglorifiera mitt liv. Jag vill gnälla över att jag inte fått sova på hundra dygn. Jag vill ringa i panik till bvc för att min lilla älskling verkar ha en halv grad i feber. Känns som kokhet. Jag vill ägna varje del av min tid för att se till att någon annan har det så bra som jag kan fixa. Jag vill filma varje gång min bebis mumlar något som liknar mama. Jag vill smälta varje gång lillen ler. Jag vill vara en mamma.


Men var sak har sin tid.
Och denna dröm får vänta ett tag. För jag vill studera. Och att tro att man kan kombinera barn med csn som enda inkomst, jag de vore oerhört naivt. Men skulle de ekonomiska lösa sig på något mirakulöst sätt, ja så skulle en bulle i ugnen vara ett faktum.


Fientlighet

Såg just en dokumentär; 100 dagar med Sverigedemokraterna. Får mig att fundera var tanken om var vit överhet föddes. Och hur den kan ha kvar fäste i dagens samhälle. Varför ska de ta seden dit de kommer, när våran överhet bara är en prestige till deras länder. Världen ska bara vara stängd för dem, "de annorlunda".

Vem drar gränsen mellan en bra och en dålig människa? Var dras gränsen, på vilka grunder? Det är en märklig värld vi lever i.



Middag



Idag har vi varit på Ikea, middagen avnjöts senare på nyinköpt porslin. Metervara är inköpt och symaskin lånad, så kvällen ska spenderas med pyssel. Mysigt!

♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.



Tog bilder från när vi vandrade runt på St. Eriksplan idag. I övrigt har jag bara jeans och en svart tröja. :)
Nu ska jag administrera upp mina studie-grejer. Sedan ska jag plugga lite.

Söndag

3 grader varmt och sol. Härligt. Så nu går jag och Johan på promenad. Alldeles för länge sen man sett solen. :)

Fest



Har just målat naglarna. Väntar på att Johan ska blir klar. I våran familj är det alltid tjejen som får vänta på killen, suck.. Sen blir det fest hos Camilla. Med en massa nytt folk. Hoppas det blir kul!

Kamera

Jag har köpt något som jag egentligen inte hade råd med, men hey, nudlar är väl gott? :)



Köpte även ett stort usb-minne till alla bilder, samt en kjol. Kanske jag kan varva nudlarna med havregrynsgröt. Hehe, :)

♥ Dag 13 – Den här veckan.

Tyckte detta var yttliggare en ointressant punkt, jag gör den kort. Veckan började i Kalix, det var svinkallt. Envisades med att plåga sig upp för kalix slalombacke om natten, med brädan under armen, promenerandes uppför. Jobbigt, men kul. Sen var det dags för att återgå till livet i Shlm, nägra dagar innan Johan. I sthlm har jag delvis njutit av ensamheten, administrerat kommande veckor, vart med Elina. Typ.. Superintressant..


Grabbarna är hemma igen.

Fredag. Var med Elina på ett stängt Universitet. Käka lunch. Lång väntetid. Vinglas i Hammarby Sjöstad. Hämtade mina grabbar på centralstationen. Lasagne, vinglas. Bad. Njuter av att Felix ligger på tangentbordet medan jag skriver. Funderar över när cyperkontakt blev accepterat som substitut till annan kontakt. Hängde inte riktigt med. Opersonligt.

♥ Dag 12 – I min handväska

Anledningen att jag inte bloggat på länge beror egentligen på denna punkten. Kände som att jag inte kunde blogga om annat och strunta i den här punkten. Kanske konstig anledning, men jag är också konstig. Det var så jobbigt att fota innehållet i väskan, suck.. Men nu är det gjort. :)

Men först, min väska; En brun läderväska som jag köpte i Thailand. :)



Sedan innehållet:


1. Min dator-väska med datorn.
2. Mitt anteckningsblock.
3. Boken infiltratören som jag läser på tunnelbanan.
4. Skollitteratur: Internationella relationer.
5. Min almanacka.
6. Ett fint fodral att ha "lingonveckan"-skydd i.
7. Näsdukar
8. Tunnelbane-tabell
9. Handsprit
10. Tuggummin
11. Sminksaker
12. Pennor & Sudd.

Tror knappast det var intressant. Men nu var det gjort iaf. Pjuh..


Söndag

Såg att min syster kapade min blogg. Snacka om att få mindervärdighetskomplex. Jag försökte skriva ett fint inlägg med personlig touch som verkligen beskrev Helen... så skriver hon det inlägget. Men hon har alltid kunnat uttrycka sig, verbalt och skriftligt. Inte en av mina starka sidor direkt..

Nu ska jag och åka bräda.. Får se hur det går med det, haha.

RSS 2.0