The boss!!

Idag klev jag upp till nio. Spenderade tre timmar på Ticnet.se. Tittade mest på denna;



Efter ca 1,5 timmes klickande och väntande, och köer och skit var det slutsålt. Jag accepterade min förlust och gjorde en kopp kaffe. Då hörde Johan av sig. De hade lagt in en till konsert. Varpå jag började igen. 1,5 timme till med oräkneliga klick, köer och svärdommar. Men denna gången hade jag tur. Jag och Johan har fått ståplatser, OCH VI SKA SE THE BOSS!

Tisdag

Idag har jag varit med Elina nästan hela dagen. Nästan dirr jag vaknade for jag dit, tog ett uppehåll och for på ett seminarium. Återvände och gjorde middag där. Behövde tjejsnack kände jag.


Till middag vart det pepparstekt älgbiff, mandelpotatis och kantarellsås. Det var gott!

måndag.

Just nu gör jag ingenting. Bloggar från Johans mobil, min egen funkar det inte från.. Har gjort en tenta idag. har jag turen på min sida får jag godkänt. Enligt mina egna uträkningar är sannolikheten för g lägre än 20%. Hmmf.

Söndag

Vårt planerade clubande igår vart barhäng på fridays istället. Strul på t-banan innebar förseningar och köerna in hann bli lite väl skrämmande. Kvällen vart bra iaf. :)
Första advent idag, jag pluggar och johan surfar. Plus att det är 10 grader varmt här idag. Julkänslan är obefintlig.

Julmarknad

Har just kommit hem från en julmarknads-vandring. Först var jag och Johan på Konstfacks julmarknad. Sedan kungsträdgården. Avslutningsvis tog vi ett varv i jultälten på plattan också. Det var lite annorlunda att göra detta i sol och 6 grader varmt, i vårjackan. Menmen.

Nu puttrar en Stifado på spisen. De 2-3 timmar den tar att bli färdig ska jag försöka nöta in lite kalkylering. Ikväll blir det eventuellt hemmafest på klubben. Vi får se.

Konstfack;
         


Ett av Nk:s skyltfönster;


Sergels jultält;  
        

Vårkappor och sol i ögonen. Vars e snön?


Tråkigt & Stressigt

Mitt liv är så himla tråkigt just nu. Så tråkigt så det börjar födas tankar om att fly. Att livet är inkorrekt på något vis. Det ska väl vara mer än detta? Men jag förtränger tankarna och försöker hitta min talang för kalkylering. Den är skrämmande avlägsen. När jag inte gör det försöker jag skapa en talang för metodik och genusskillnader. Och mellan allt plugg har jag massa annat jag behöver göra också. Tråkigt stress. Blää..


Duktig

Idag har jag varit duktig. Jag har varit ledig och egentligen har jag pluggat nästan hela dagen. Jag har gjort ett problempm till metod-kursen, lite diagram och tabeller, samt pluggat självkostnadskalkyler inom kalkylering. När detta var gjort kastade jag ihop en spaghetti bolognese, åt den och klippte Annas lugg.

En produktiv dag enligt mig. Nu ska jag tragla mer matte i kalkyleringen..

Bilder från Tallinn

Vi börjar från hytten. Eftersom resan var lite av en impulsgrej var alla hytter med dubbelsäng upptagna. Varpå jag trodde att vi skulle få en hytt med våningsäng. Men Johan fixade istället en Deluxehytt till oss, med minibar och champangefrukost. Big difference. :)



 

Gamla stan i Tallin;







Och så de nya delarna, kontrasternas stad. Gammalt med nytt, rivningsobjekt med skyskrapor, arkitektur med slum;



Vi avslutade dagen i Tallinn på ett supermysigt choklad-cafe, med världens godaste varma choklad. Sen klev vi på båten igen. Nöjda och glada, och avnjöt en mindre god middag. :) Vilken vi avslutade med dessert köpt i Tallinn, då vi vet hur mindre lockande båtens egna desserter är.



Allt har varit mysigt och roligt. Nu är det måndag och dags att plugga igen.. Hmmf.

Tallinn

Lite impulsartat drar jag och Johan till Tallinn idag. Hoppas det blir skoj. Uppdaterar med bilder senare.  

Söndag

Har just kommit hem efter att jag varit och handlat. Körde bil själv i Stockholm för första gången idag. Tidigare har jag alltid haft Johan och GPS med mig, idag hade jag varken vardera. Men det gick galant iaf. Nu ska jag söndagsmysa, kanske plugga lite.

Uppsala


Johan i bilen på väg dit..

Vid vald parkering möttes vi av promenerande änder, lite väl närgågna för en fågelrädd som mig.

                 

Utflyktsmål 1; Uppsala slott, byggt på order av Gustav Vasa. Sen kan man även skymta botaniska trädgården i dimman bakom mig.
                 


                 
Utflyktsmål 2; Domkyrkan och Gustav Vasas grav.

Sen vart det oplanerad shopping och strosning i stan. Dagen avslutades med en asgod pizza, nu sitter vi med ett vinglas i soffan och myser. Dagen har varit super..


Äventyr

Bloggar från Johans ipad. Sitter i bilen på väg till en stad i närheten. Typ som en utflykt. Vi har nyss käkat frukost på ikea.

Fredagsmys

Idag körde vi johans syrra till arlanda. På hemvägen stannade vi och fikade på ikea i Barkarby. Det var gott och billigt, men inte så mysigt. ;) Nu slötittar vi på någon skitfilm. Önskar att det hade varit en såndär vanlig fredag, då man sover sig igenom halva fredagsmyset. Men sömnen vill inte falla inpå, och dejten med huvudkudden känns avlägsen. Suck..

Plugg

Försöker plugga, ska nämneligen vara klar med en gruppuppgift ikväll. Problemet är bara att det handlar om statestik, och hur jag behandlar denna i kvantetiva undersökningar. Suck. Allt är som grekiska, försöker bena ut vad koefficienten, korelationen eller den nominella variablen är, men ärligt förblir det grekiska i mina öron. Så istället tar jag en paus och bjuder på bilder från igår;



Jag och Johan har lite gjort det till en tradition att på måndag äta på restuarang. Igår var inget undantag. Vi tog en promenad innan. Stockholm city i mörker är ju så mysigt.

Söndag

Ikväll såg vi Fast&Furious5, så himla dålig film. Folk har talat bra om den, men seriöst - den sög.. Resten av dagen har jag bara chillat. Gårdagen var lika lugn. Förutom att käka godmiddag cruisade vi runt i Bromma och kollade på stekhusen. Gud vad stora husen är, vad ska en familj med 4 våningar till egentligen?

I fredags var jag och Johan ut på malmen, men ärligt var hamburgaren på Max efter kvällens höjdpunkt. Sen var vi hemma innan 2. Känner att jag klättrar på vuxenskalan. Måste göra något radikalt, när jag is.



På malmen har de en vägg med massvis av tassels..

Torsdag

Denna dag har jag spenderat i skolbänken, och debatterat hur man på bästa vis konstruerar statsvetenskapliga undersökningar. 8 timmar av skola sliter dock på hjärnan, det är inte intelligens som pågår där just nu... Men nu är jag iaf hemma, och ska snart laga en linsgryta med kryddig korv.


RSS 2.0