Tjeckien

Nu har jag bokat startdestinationen, Prag på tisdag. Nu känns det mer på riktigt. Idag ska jag utesluta ännu mer kläder som inte får plats i min "minimala" väska samt fixa lite saker inför resan. Ikväll blir det fredagsmys. Trevlig helg allesammans!

Tisdag

Har just kommit hem från vårdcentralen. Dricker en sen kopp morgonkaffe. I veckan fixar jag det sista innan jag far. Det skall jag fortsätta med idag. Hade som mål att vara relativt färdig fredag kväll, så jag kan säga adjö till Johan över helgen.. Få se hur de blir med det.. :)


Igår var ingen vanlig dag för igår var de gubbens födelsedag. Hurra, Hurra, Hurra!



              


Enkel chokladmousse

Eftersom jag ändå inte har något att blogga om tipsar jag istället om en jättegod efterrätt som är lätt att göra.



Ingredienser:                                                                         4 port
3 dl grädde
100 gram mörk choklad
1 äggula
2-3 msk florsocker

Vispa grädden fluffigt och tjockt. (Om Ni vill dekorera med grädde såsom jag gjort på bilden kan ni ta undan en klick nu.) Smält chokladen. Rör ner äggulan i den smälta chokladen. Rör ner chokladen i grädden och söta med florsocker efter smak. Häll upp chokladen i glas och låt stå i kylskåpet åtminstone 1 timme. Dekorera innan servering. På bilden har jag rivit apelsinskal över, men annars räcker det med en gräddklick, eller lite riven choklad över..

Smaklig spis!

Europaresa



Nu har jag en grov plan inför min kommande Europaresa. Börjar bli nära nu.. Iiih! 17 länder på 2,5 månader.

Söndag

Jag och Johan var ut på Collage igår. Det var inget toppenställe. Tror egentligen inte att något uteställe runt stureplan är det. Idag ska jag göra en skoluppgift hela dagen. Eventuellt ta en paus för att köpa red bull i närlivset..


Lördag

Solen skiner idag också. Men idag måste jag ignorera den. Jag har massvis att göra. Och som Johan sa igår; "jag mår bättre av att göra det jag borde, än att vara en dag i solen." Om än det är svårt att tänka så när vårsolen skiner i detta land..


Vårkänslor

Detta är ett inlägg på Johans bevåg. I tisdags återvände vi till Stockholm efter ett par dagar i Umeå. I Umeå chockerades vi av de enorma snömassorna. Därför blev det en fin kontrast när vi under gårdagen välkomnade våren med en picknick. Det Johan vill framhäva är att det är ingen snö, soligt, varmt, trevligt, fint och härligt här. 







Ps; Det blir vår när medeltemperaturen varit över 0 grader i 7 dygn i rad. Igår var sjunde dagen med plusgrader. Välkommen våren!    Ds.
 


RSS 2.0