Månsbyn is the shit!

Idag kom det en man till Månsbyn och frågade om det var jag som flyttat hit. Är ju numer folkbokförd här, det underlättar för kommande termins planer. Jag blev lite nervös, visste ju inte vem snubben var. Så babblade på om att jag bara var folkbokförd här.. etcetc. Sen säger han att han kommer med en present, för de brukar de göra till de nyinflyttade. Tack sa jag, och önskade att jag hade kunnat hålla käft. Presenten blir ju som fel nu när jag inte är nyinflyttat på riktigt. Men väldans snällt måste jag säga. Så funderar man på att flytta, gör det till Månsbyn. :D


Min och Johans julklapp i år

Jag är lite konstig när det kommer till jul. Jag är obekväm när det kommer till att få julklappar, och särskilt när man ska önska sig saker. Har alltid varit obekväm i att få saker. Men att få planera det jag själv ska ge tycker jag är jätteroligt. I år ville jag och Johans ge något personligt, med hjärta bakom. Det gjorde vi, enligt mig. Om folk sedan uppskattade julklappen är ju en annan sak.

Jag är en godisråtta utan dess like. I årets julklapp tog jag mina självinskaffade godiskunskaper och gjorde egna chokladpraliner, med de smaker jag gillar bäst. Ingen äcklig pralin i min chokladbox, helt enkelt. Jag är själv stolt över våran julklapp, och nu ska ni läsare få ta del av den.


                
                
På bilderna ser ni vad det hela slutade med. En burk med saffransskorpor, en juledryck, en julesnaps och en chokladask. All made by me & Johan.


Traktor och fynd.

Igår körde jag traktor för första gången i mitt liv. Jag hade kanske inte den talangen naturligt, om vi säger så. Finfinessen saknades. Men det var kul, skopan var roligast. :)

Idag har jag och syrran fyndat träningskläder på mellandagsrean. Det var också roligt. Nu ska vi inviga dem med en promenad. De kanske inte riktigt är syftet vi köpt dem för, men säger kroppen ifrån med en hiskelig hosta får man kanske lyssna på den. Och ta springturen en annan gång.

Ciao!

Sedan jag kom till kalix.

Jag tar mitt bloggande på största allvar och fotar varje gång jag äter, eller när något roligt händer. Min bristande bloggådra sitter snarare i att dessa tagna bilder aldrig blir blogginlägg. Såhär kommer ett LÅNGT inlägg med några av de saker som uteblivit under min tid i Kalix.

Luleå




Systeryster hämtade mig vid ankomst på Luleå airport. Sedan spenderade vi dagen i Luleå. Mestadels genom ätande. Inte var det någon shopping, det fanns inget som lockande en nyanländ storstadsjenta. Men visst sorterar de skorna fint i Luleå? Orka bord när man kan golv, eller...?



Happis & Torneå



Lördag käkades en god middag med familjen. Plötsligt ringer Elina och ber mig komma till Cape East, hon har ett dubbelrum där och vill att vi ska festa natten lång i Torneå. När hon lockade med hotellfrukost var jag såld.



Lyktan

             

På måndag hade jag en massa enkäter jag skulle dela ut för min b-uppsats som jag gör för nuvarnade. Syrran var snäll och kom med som mentalt stöd. Som tack bjöd jag på lyktan-lunch. Sedan solade vi för länge i solarium. Och fram till idag har jag varit röd som en kräfta. Suck..

All övrig tid har jag pluggat eller julklappsstökat, men det kan jag ju inte visa i bloggen. Plugget för att alla skulle somna. Och julklappsstöket just för att det är julklappar, det får ni se på julafton istället. :D


Hej mitt vinterland..

      

Det är något mysigt med snö när de enbart är någon minusgrad ute. Det är något särskilt med tystnaden i Kalix. De snöklädda grenarna ger en ro, och en halvblå himmel inger hopp.

Nu ska jag fixa mina enkäter. Det kommer förmodligen vara tråkigt. Men måste göras.. Sånt är livet.

Konsumenthets

Jag har aldrig gillat önskelistor. Att önska sig presenter är inte min grej. I år tyckte jag att jag var duktig som hade några få saker överhuvudtaget. Men nu har jag fått veta att det var för lågt värde, så jag måste på stan och kolla ut fler saker. Jag tycker det är lite absurt faktiskt, jag har ju önskat vad jag vill ha. Att prislappen är "för liten" känns irrelevant. Men tydligen inte.

Numer handlar julen om konsumering. Julklappspress, julmatspress och gärna julpyntspress. Jag växte upp med en ensamstående mamma, jag är ovan. En liten sak men med hjärta bakom är så mycket bättre än en prislapp. Punkt.



So true!

Denna morgon har jag kombinerat tvättstugan med intensivt plugg. För en gångs skull känns det faktiskt som att pluggandet leder någonvart. Jag börjar se lite ljus i tunneln, som man brukar säga. Detta betyder inte att jag kan rulla tummarna, men att jag faktiskt tror att det är möjligt att genomföra, om jag sitter massvis med timmar idag, och massvis med timmar imorgon. Yaay.

Elisabet hade noterat en rolig sak på fb igår. Ett lite översättningsfel på google translate;



Hehe, kul va?


Lucia

Lucia för mig startades med en tenta i statsvetenskaplig metod och undersäkning. Sen gjorde jag en snabb sväng på stan och julklappsshoppade lite. Sen har jag kämpat med ett trött huvud. Det går dock inte att ta hänsyn till sådant i nuläget, varpå jag kommer läsa Fredrik Bondeströms metaanalys tills ögonlocken faller igen. Kul....


Det är så mysigt när galleriorna faktiskt julpyntar!

Fest

Ursäkta min obefintliga uppdatering. Men i ärlighetens namn stressar jag omkring med allt jag måste ha gjort innan den 16. Mycket! Är tom så stressad att jag lysckades missa att jag har en tenta på tisdag, opsi. Men jag har ju imorgon och måndag på mig att plugga, suck..

Men nu tar jag iaf en paus och far på fest. Startar gör jag hos Marcela. Ha en kul lördag alla!


Tisdag

Igår fick jag panik när jag såg att det redan var 5 december. Vid nuläget har jag suttit i 8 timmar i datastolen, axlarna värker. Jag har knåpat hela dagen. Men paniken är inte det minsta stillad för det. Hur FAN ska jag hinna allt som behövs innan jul? Suck. Nu ska jag ta en paus medan jag gör middag. Sedan återvänder jag till datan.. Suck..


Totalt omotiverad bild. Mina naglar under prideveckan... ...

Azafrán



Johans pappa är på besök här i helgen. Så igår åt vi middag på en asbra tapas-restuarang.  Ikväll har Johan bestämt menyn vi ska laga. Den saknar röd tråd, men han har valt det han tycker om. Förrätten blir Bruschetta, varmrätten Tikka masala och efterrätten blir en kladdkaka pimpad av chokladbitar och marshmellos.

Onsdag

Just nu gör jag inte mycket. Har fixat lite saker som jag behövt idag. Känns skönt. Sen har jag även hängt med Elina. Och käkat asgod lunch i libanesisk form. Nu ska jag plugga lite.

      

20 cm.

Var hos frissan igår. Kapade håret rejält. Det var så slitet. Det känns bitterljuvt. Skönt att det inte har något nött kvar, är jämnt och känns tjockt. Men jag saknar mitt långa svall också..

         
Före vs. Efter - Stor skillnad!

RSS 2.0