Oturen fortsätter:

1) Igår på puben så gick jag och en tjej ut och rökte. När vi kom in igen visade det sig att de andra bestämt sig för att lämna stället, utan att betala sin nota. Vem gör så?, vilka klasskamrater man har.

2) Idag när jag skulle ta ut pengar tar bankomaten mitt kort. Så nu får jag vänta 4-5 bankdagar innan jag kan leva normalt. SUCK.



Jag igår.

Promenad




Idag har jag och Johan tagit en promenad på Djurgården, det var mysigt. Nu är vi bänkade i soffan, mätta efter en pizzamiddag, tv:n påslagen och nu är det Idol!

Vet ni vad det här är?:



Jo, jag kallar den för min jag-skulle-ha-skippat-det-senaste-vinglaset-igår-frukost. Hehe
Nu drar jag och försöker fixa lite kurslitteratur.

Pissdagen fortsätter

Oturen slutade inte imorse. Idag när jag tänkt köpa billigare begagnad kurslitteratur så är de 2 tjejer framför mig i kön, gissa vilka böcker de köper? Jo, de sista exemplaren av det jag behöver, SUCK!

Så nu sitter jag här och super, dock inte för att förtränga den dåliga dagen utan för att det är tentapub ikväll. Nice, wish me luck dock, all min otur gör säkert att jag missar samlingen och inte hittar till pubben.. Peppar peppar..


Jag har en pissmorgon;

1) Hemtentan ska in idag men jag är inte nöjd med resultatet

2) Har spenderat morgonen med Norwegian och deras piss-boknings-system. Dessvärre ryms inte våra katter på planet när vi kommer hem i jul. Och tack vare att de varit så satans sega och att deras system på hur man bokar in katter är helt-jävla-bäng-i-huvudet så skulle vi få betala minst 2500 får att få med dem. SUCK! Och inte vill jag lämna kattstackarna på pensionat under de 2 veckorna vi planerade att vara hemma!

3) Att lämna katterna på kattpensionaten här i Stockholm skulle också kosta minst 2500. JAG ÄR FAKTISKT EN FATTIG STUDENT.

4) Som om inte allt detta räckte har jag lektion idag mellan 13-17. Gaah! Jag har redan sönderpluggat min hjärna inför hemtentan, den hade behövt vila.

Fitt-jävla-skit! Hur ska vi lösa kattproblemet!?

I'm a good wife, i do the dishes.



Har just diskat undan vårat stora diskberg som Johan egentligen skulle ha tagit itu med igår. Men eftersom jag gjorde hans göra fick han göra middag. Därför ska jag nu käka chorizo-wok framför idol, mums!
Sedan blir det ännu mer plugg, har köpt massa red bull så hjärnan ska orka med.

Katterna tycker inte att jag ska plugga:


Hej

Sitter och äter chokladsmet, det är gott. Blev sådär överdrivet sugen på nybakat som man bara kan bli när man egentligen borde plugga. Så nu har jag brownies i ugnen. Men nu ska har pluggas. Nu finns inga ursäkter mer. Hehe..

Gårdagen



Eftersom det är olagligt att plugga på lördagskvällar, eller åtminstone borde vara det, så struntade jag i hemtentan och var med Elina & Krille istället. Vi började kvällen med mat på en indisk restuarang, sedan öl på en pub var man fira oktoberfesten och sedan bio i 3D.

Men eftersom jag struntade i att plugga igår kväll har jag massor att göra idag. Så åter till plugget.

Plugg



Då var man tillbaka. Det hela påminde om adventsmarknaden i Kalix. De hade ponnyridning, marknad och fiskedamm. Micke skulle säkert ha gillat det då antikrundan var där och värderade saker. Efter en snabb runda är vi nu tillbaka. Jag ska göra en stor kopp the och sen hugger jag tänderna i David Helds bok demokratimodeller. Här ska "hemtentas".

Vällinbydagarna



Har klivit upp tidigt imorse och börjat på hemtentan. Har en hel del att gå igenom. Men nu tar jag en paus och åker till Vällingby centrum då de ska ha vällindbydagarna där med vintage, marknad och annat skoj. Sen blir det plugg igen fram tills kvällen, suck..

Btw, är det varuhuset på bilden, Kfem, som den nya humorserien "Välkommen åter" har spelats in på. Ifall någon såg det. Programmet sög, men varuhuset är snyggt!

Hemtentamen



Har just kommit hem. Hade sista lektionen idag, konstigt. Nästa vecka börjar en ny kurs! Men innan det måste jag hinna med en hemtenta, min första någonsin. Wish me luck.

Men ikväll ska det inte pluggas allt för mycket. Ikväll blir det något vinglas med Elina och Krille. Men först den ytterst glamourösa fredagsmiddagen, korv och potatis! 


Vår skrivbordshörna:


 
 


I fönstret i vardagsrummet har vi ett bredare fönsterbläcke, vilket vi valt att använda som skrivbord. Praktiskt!
Till nästa vecka när hemtentan är avklarad kommer fönstret utsmyckas med gardiner, och förhoppningsvis får pallen en finare dyna. :D

Mer plugg

Johans syster har lånat våran ugn idag till att baka muffins. Vilket innebär att jag kan njuta av en nybakad blåbärsmuffins utan att behöva göra något. Lyxigt!

Johan är på möte med sitt blivande jobb. Jag borde egentligen plugga som fan, men jag drar ut lite på det. Som vanligt...

Tillbaka från stan



Råkade bara vara alldeles för länge. Så nu ska jag läsa, se idol och sen läsa tills jag somnar, typiskt mig. :)
Hinner inte ens göra någon middag, så det får bli varma mackor. Hehe..

I övrigt har dan varit mysigt. Johan har shoppat massor, jag har hållit hårt i börsen. Allt enligt planerna.
Men nu: P-L-U-G-G-A  S-O-M  F-A-N!

Mot t-centralen.

Jag får en hemtenta på fredag, och jag har 6 kapitel jag måste läsa innan det. Men ändå pluggar jag inte. Jag har infallit i mitt trots-läge, om jag måste göra något så gör jag det inte. Destruktivt, jag vet. Ångestframkallande, en del. Men istället för att ta tummen ur så far jag till stan och shoppar nu. Johan wants clothes.


Baka, baka, liten kaka.



Efter en hel dags plugg och skola unnar jag mig några timmar för bakning ikväll. Därför kilar jag nu till närlivsen, sen ska här bakas! Äntligen ska mitt hem få lukta nybakat. <3

En punkt på att-göra-listan avklarad, då börjar jag med nästa punkt.

Nu har jag äntligen färdigställt min analys av moderaterna! Nu ska jag göra en enklare powerpoint-presentation inför redovisningen imorgon. Efter det ska jag belöna mig med en stor kopp varm choklad. Men först: Powerpoint.

Btw, jag lever och mår bra. Och det är inte så att jag utelämnar hela mitt liv från bloggen och bara skriver om plugget. Men just nu, och fram till onsdag nästa vecka, kommer mitt liv mest bestå av plugg, tyvärr. Thihi.


Valet

Gårdagens valvaka blev ju lite av en besvikelse. En minoritetsregering med SverigeDemokrater som kan komma att vågmästra. Om miljöpartiet ignorerar förslaget om att sammarbeta kommer vi förmodligen få en väldigt ineffektiv regering/riksdag. För risken finns att alliansen får en nejopposition, och isf kommer alliansen tvingas att avgå. Vilket blir trist. Hoppas att alla de som röstat på SD, bara för att de var något nytt, ångrar sig stort. För att de har vågmästarroll innebär katastrofala följder.


Loppis



Idag har varit på en 2-km-loppis. Det var intressant, var min första. Iaf köpte jag några omaka porslin, och nu tänker ni vad ska hon med de till? Ja, jag behöver lite mer fat, och sen när jag har det ska jag pyssla. Och efter det får ni se resultatet. Hehe..

Ouzo & Fanta


(Ursäkta för suddig bild, men mobilkameran är inte alltid så bra.)

Nu har vi gjort oss fina, njuter av goda drinkar och senare sticker vi till söder för krog/club. Ha en bra lördag alla!


Lördag

Sitter i pluggar lite, ska sammanställa en analys och förebereda en redovisning till lektionen på Tisdag. Snart ska jag tillreda lasagne. Ikväll blir det eventuellt lite fest. Imorgon händer det massvis med grejor, kanske en valvaka. Det blir nog bra.

Nya bebisar:



Jag råkades köpa ett par skor, fast jag egentligen inte har råd. Så nu blir det nudlar resten av månaden, men det är de värda. ;)

Blackeberg:





Tog lite mobilbilder under en promenad här i Blackeberg, där vi bor. Så såhär ser det ut. :)

Ursäkta inaktiviteten men jag har plugg upp över öronen!

.

Dagsagenda:

Nu: Ikea, för sista inköp.
Sen: Plugga som fan.

idag har jag förtidsröstat



Idag har jag och Johan förtidsröstat, eftersom vi måste det då vi inte har möjlighet att rösta i Kalix på valdagen. Allt var nytt och spännande, förtidsröstare som jag är. Men nu är det avklarat och jag hoppas på att det blir som jag röstat. :b Thiihi

jag är feminist



Har spenderat det senaste dygnet på att plugga feminsim. Och en sak som jag funderar över är varför man alltid måste förklara varför man är feminist. Jag har varit feminist i år, men aldrig talat högt om det för at man mött sånt motstånd. Varför? Feminismens odefinerade grundprincip är ju;

Jag anser att kvinnor fortfarande är underordnade män, och jag vill ha en förändring på detta.



Sushi



Vi har just avnjutit en middag. Jag sushi, och Johan köttbullar och makaroner. Eftersom jag vart så nöjd med min sushi och tyckte det var så himla gott så ville Johan smaka, bara vi tog bort all fisk. Sagt och gjort, 1 min senare står Johan helt skärrad mot väggen. Han vill inte ens pussa mig, ifall jag smakar "sådär". För att citera; "jag trodde inte det skulle vara direkt gott, men sådär äckligt. Uusch.!"

Badrummet:


Lägesrapport:



Vi har äntligen fått katterna. Det enda som saknas i vårat hem är gardiner och diverse prydnander. Vi har ett köksbord. Kyl&Frys är någorlunda fyllda. Vi har börjat stressa till tunnelbanan som alla andra stockholmare. 5 min är lång tid att vänta. Vi sägar Aaa, precis. Idag blir det hemgjord pizza. Imorgon tänkte jag baka. Jag får inte längre torgskräck. Jag går i rulltrapporna och stör mig på dem som blockar. Johan står fortfarande still. Jag trivs bra och vill inte återvända till Norrbotten, ännu. Johan börjar vänja sig.

I like it!



Äntligen får mina skor vad de förtjänar. Inte längre någon trång kartong i ett mörkt förråd!

Hellre lite damm i skåpen än ett rent helvete. Eller?



Såhär smutsigt var det i våra glas- och porslin-skåp, ville bara visa till alla som trott att jag överdrivit. :)

Demokratimodeller resten av kvällen, Yay..

Även idag måste jag läsa som fan. Ska läsa drygt 100 sidor ikväll. Jag måste lära mig att fördela pluggandet bättre. Inte allt kvällen innan seminariumet. Men planering har aldrig riktigt varit men grej, Suck. Hoppas det blir lite bättre nu när jag har den mesta praxsis på plats. NU: LÄSA.

Vi får våra katter imorgon!



Imorgon anländer äntligen våra efterlängtade kissekatter! Men de kommer vilja ha mat och kattsand, så nu drar vi till Vällingby centrum för shopping!

PS: Vi lever och har det bra. :) Vi börjar äntligen få ett hem nu, nu är det typ bara gardiner och småsaker som behöver fixas. Skönt. Vi har till och med kopplat in tv:n nu. LYX.. :D

Laggen:


 


Såhär ser resten av lägenheten ut. Stökig, ofärdig och med ouppackade flyttboxar, ännu. Men i takt med att vi får möbler så börjar det allt mer likna ett hem. Mer detaljerade bilder av alla rum kommer komma när vi börjar bli färdiga, men än så länge blir det enbart dessa.

Visst har vi snyggt soffbord?

God natt



Idag har vi fått våra möbler från jysk, inklusive våran nya säng. Vilket i sin tur innebär att vi nu kan tömma våran luftmadrass, och aldrig någonsin mer sova på något liknande. :) Okej, den är bekvämare en än tunn luftmadrass, men gummi är alltid gummi, och aldrig särskilt bekvämt.

Observera vårat vackra sängbord också. :)

Plugg



Köpte den studielitteratur jag behöver för en månad framöver, begagnad och ändå blev jag 700 spänn fattigare. Och det är bara för en månads studier, sen måste jag köpa fyra nya böcker. Suck..

Idag är det plugg som gäller, måste läsa drygt 100 sidor till seminariet imorgon. Plugg, plugg och åter plugg.


Jag ser den gräddgula färgen, den moderna men diskreta. En enhet för det enkla, bara fälla upp och skruva.



Är tillbaka från IKEA, bitter. Köksbordet vi ville ha var slut och soffbordet vi köpt upptäckte vi var trasigt. Så nu måste vi dit en gång till, SUCK. Men imorgon kommer iaf våran soffa & säng. Skönt.

Vårt kök:


 


Nu har vi äntligen städat färdigt köket, och såhär ser det ut. Nu drar vi till Ikea med Johans syster och köper ett köksbord. :D

Städning pågår.. .. ..



Så här fint beklädda skåp har vi. Och det är precis lika sunkit som det ser ut. Efter att ha skrubbat hela insidan med svinto, damtorkar jag insidan och därefter upprepar jag proceduren. Sen är det nog rent. I lådorna la jag dessutom ett lager bakplåtspapper innan jag la in något i dem. :) Tur att kylskåp och ugn var oanvänt, annars hade det enda alternativet varit utemat, för alltid! Men nu är iaf köket färdigstädat, pjuuh! Det gick ju bara ett svintopaket. ;)

Jag dammar liv i min gamla blogg.

Aldrig trodde jag att denna blogg skulle återupplivas, men sen flytten känner jag ett behov att skriva. Dela med mig till dem jag kanske inte talar i telefon med. Så därför öppnas denna igen.

Just nu sitter jag i våran provisoriska, upp-blåsbara säng med datorn i knät. Fötterna värker, de har fått springa en del de senaste dagarna. Men ikväll bryter vi trenden, ikväll har jag och Johan bestämt oss för att ha fredagsmys. Om än lite provisorisk sådan. Det blir svtplay då vi inte har någon tv ännu, och på luftmadrassen då vi varken har soffa eller riktig säng. Men vi har då laddat upp rejält med snacks, för att kompensera omständigheterna. ;)



Nu ska vi njuta av att göra ingenting & förtränga allt som egentligen borde göras. Ska lägga upp bilder på lägenheten såsmåningom, ska bara lyckas hitta kameran bland alla flyttkartonger. :)

RSS 2.0