I malmö

  • I tisdags kom jag hem från Polen. På onsdag for jag till Johan. Som en klasskamrat uttryckte det tar jag semester på semester. Jag passar på att njuta, på måndag börjar allvaret igen...
Gamla stan i Polen.

USA-valet

Ja, inatt avgörs det. Vem blir president i USA? Jag är absolut intresserad av valet. Men jag är inte nog brydd för att följa valvakan inatt. Däremot hoppas jag, att jag medan jag dricker mitt morgonkaffe får veta att Obama vunnit.

Däremot finns det en oroande problematik kring valet i USA. Förrutom att det redan är lågt valdeltagande, är väntetiderna för att få rösta 5 timmar i många städer. Själv skulle jag inte köa så länge för att få rösta, och då är jag mer brydd om politik än de flesta. Jag tycker att det är väldigt odemokratiskt med dessa kötider. Många familjer har inte ens möjligheten att rösta tack vare dem. Har man barnen hemma och ett jobb som tar upp ens tid, när skall man hinna rösta då? Grundstenen i ett representativt demokratiskt system är att alla skall ha möjlighet att rösta. Jag tycker inte att alla har den möjligheten.

Menmen, det är så det är i USA. Hade det varit Sverige hade jag aldrig accepterat det som medborgare.

RSS 2.0