Leons horror



Jag badade nyss. Som alltid när jag badar låg Leon på mattan nedanför badkaret. Ingen speciellt med detta. Jag tar ut pluggen och väntar ett tag så att vattnet ska få rinna undan. Sen när jag sträcker mig ut från badkaret för att tända lampan ser jag att vi tydligen har stopp i avloppet eller något. Det var massvis med vattnet på golvet, ena mattan flöt omkring. Och Leon hade klättrat upp högst upp på min klädhög, panikslagen inför vattenmassorna. Jag skyndade mig för att rädda stackarn. Nu är mattorna på tork och vattnet undanskyfflad. Nu ska jag ta reda på hur man löser stopp i badkarsavlopp. Thanx for google, eller något.

Ensam mamma söker och en kopp tea



Tar en paus i pluggandet, som btw inte är så intensivt som det borde. Men det är väl typiskt mig. :) Ser Ensam mamma söker, som lackar som fan. Less på att se buffrar-ikonen. Suck. Dricker the medan. Sedan blir det att läsa om Iran, och om jag orkar Ryssland. :)

Vi hade en jul-söndag när mamma och syster var här, det var mysigt.



Verkar som om tentan skall göras iaf.



Fick tillbaka boken av mamma redan idag, så det blir tenta nästa vecka. Och en massa plugg nu i helgen. Tur. slipper jag ha en kvarvarande tenta. Nu: PLUGG. Har massvis att läsa på bara några dagar.

Snö, snö, slask.



Allt löste sig med tentan, hoppas jag hinner få boken hitskickat i tid bara. Beskedet innebär även att jag borde plugga, vilket resulterade i att jag kände ett väldans behov att fara in till stan i snövivrvlet. Sagt och gjort. Men nu: Plugga som fan, typ halva natten.

Hmmf.

Ska man tolka en serie händelser som tecken, eller bara en olycklig slump?
Som idag så fick jag reda på att jag glömt min bok i mammas väska, vilket innebär att den är i Kalix nu. Och det var inte vilken bok som helst, utan kurslitteratur, som jag inte har läst och har tenta på om en vecka! Dåligt tecken i sig. Sedan ihopp om att lösa situtationen har jag kollat på alla bibliotek som finns i Stockholm, finns inte inne någonstans. Verkar som att något inte vill att jag ska göra denna tenta. Men det slutar inte där. Idag var sista anmälningsdag inför tentan, jo vad tror ni händer? Internet slutar funka när jag tänkte anmäla mig. Och började funka igen först nu?

Tecken eller olycklig slump? Får se om tentan blir av.

Pepparkaksbak



Har just bakat pepparkakor med mamma och Helen, gissa vem som gjorde vilken figur? Hehe


Rätt svar: Tomteluva - Helen, Kuk-mamma Eva även om hon kommer förneka det, snögubbe jag. :)

Shopping

Nu är mor och syster här och dagen har spenderas efter drottninggatan. Har idag kommit underfund med att jag hellre skarvar av min lilltå med en rostig morakniv än springer timtals efter drottninggatan en lördag. Fan vad folk, gillar inte att man måste armbåga sig fram. SUCK. Menmen, nu har vi just avnjutit en god middag och något glas rött. Nu efterfrågar mamma rockband så det är bara att gräva fram trummor och guitarr. :)


Änligen har jag pysslat!



Produktiv dag



Ser ni den vita sladden? Sådant bra jobb jag gjort. :)

Ikea

Idag har vi varit på Ikea och köpt gardiner, såna där enkla som man bara klipper av. De kanske inte är snyggast i världen, men nu ser vi åtminstone inte ut som lestadianer. Plus att jag inte driver någon inredningsblogg. Hehe.


Jag tror faktiskt inget kan bli mer ointressant än detta inlägg(?)

Efter föreläsningen idag färdiställde jag med några klasskamrater ett grupparbete. Skönt att ha det gjort. Idag ska jag börja med nästa, genom att läsa på om Kina och Danmark. Vi ska göra en komparativ analys av dessa. Hoppas läraren förklarar och ger oss verktygen för att genomföra en komparativ analys, jag vet faktiskt inte vad det innebär?!.

Bra att jag tråkar ut er med skolsnack, obegripligt dessutom. Nu ska jag äta kvällsfika med Johan, sedan blir det Kina-studier..


Xbox

Johan har fått ett nytt spel idag, vilket han nöter. För att jävlas gömde jag kontrollen medan han var i köket. Nu springer han omkring med gnällig röst, likt ett rastlöst barn. Gnäller; snääääälla kaaaaattiiiis, ta fraaaaam deeen. Haha. Gav just ledtråden fisk. Får se om han hittar den.. :)


Söndag

Jag och Natten var ut igår. Efter lite väl många tunnelbane-turer hamnade vi på ett ställe där medelåldern var typ 19. Kanske inte låter så drastiskt, men då ska ni tänka att det fanns några "gammlisar" som drog upp. Tyckte inte det var något toppenställe direkt. Menmen.

Idag borde jag egentligen ha pluggat, men på någotvis har jag lyckas övertyga mig själv om att jag var värd en dag då jag inte gör någonting. Så det har jag gjort, och därför ska jag ägna kvällen till plugg. Yaay! Varför gör jag på detta viset?

Vetekatten



Har varit och fikat på vetekatten två dagar på rad nu, fortsätter jag på detta vis rullar jag vid 50. Men det är lättförståeligt, bättre fika finns inte. Lyktan har faktiskt inte ens en chans.

Det snöar här i stockholm idag..



KungenKebab



Idag har jag och Johan haft en riktig shoppingdag. Flera timmar i city resulterade i en klänning till mig, den på bild ovan, kurslitteratur och kängor till Johan. Tror jag har förvandlat Johan, han har blivit lika skotokig som mig. Snart måste vi fixa en skogarderob till han med. :) Det hela avslutades med en supergod kebab till middag. Nu blir det en stor thekopp och plugg.

Helgen

Det blev inget pyssel, Natta ville att jag skulle komma med henne till stallet istället. Vet numera att natta äger en enorm häst, som egentligen var "normal", men betydligt större än ponnysarna som barn får rida på vid skyltsöndag.



Igår var jag på shoppingrunda på stan med Natten, sen laga vi middag och tog något glas vin. Och sen har jag inte pluggat en sida fast jag borde ha läst hundra. Vad snabbt man ignorerar sin egen visdom också, tydligen. Snart blir det samma som förra tentan. Suck.

Vet ni vad jag kom på som jag glömt att jag kunde?

Kände mig lite pysselsugen och satt och funderade över vad jag kunde göra. Mycket pyssel-saker fick inte följa med i flytten. Och så kom jag på att jag har ju "projektet" med loppisporslinet, så nu ska jag bara söka upp ett glaslim. Har för mig att jag äger ett?, och sen så ska här pysslas!


Identitet



Jag tänkte på identitet idag. Undrade över vilken identitet jag tillskrivs och förväntas ha bara för mitt utseende, för mitt kön och för mitt ursprung. Sen tänkte jag mer, drog det lite längre, och tänkte över vilken identitet som jag försöker tillskriva mig själv, genom val av sminkning, kläder etc. Överensstämmer alltid det valet med egentlig identitet? Och ifall inte, försöker man tillskriva, förändra sin identitet om man väljer andra kläder?

Hemtentamen inskickad



Och jag dränker ångesten med vin. Jag ska ALDRIG mer vara så oförberedd. Numer ska jag alltid läsa allt innan jag får tentan. Pjuuh, den var svår. Men nu förtränger jag den. Bättre jobb nästa gång, eller nått.

Missnöjd

RSS 2.0